DEN DIGITALA MOTORVÄGEN BYGGER VI!

Det är vi på Ulricehamns Energi som har bygger den digitala motorvägen. Vi började bygga fibernät i Ulricehamn redan 2001 då vi var lite av pionjärer bland landets alla kommuner. Idag kan vi med stolthet berätta att vi lagt ner över 50 mil fiberkabel och investerat över 100 miljoner kronor. Över 5 500 hushåll är anslutna till vårt öppna fibernät och vi hittills i år anslutit drygt 500 hushåll. 

Vi vill så klart att Ulricehamn ska vara en attraktiv kommun att leva, bo och verkar i, där man har de rätta förutsättningar för ett gott liv med rätt uppkoppling. Därför bygger vi ut fibernätet så mycket vi kan och efter de behov som finns. Vi vet att arbete hemifrån och möten över internt blir allt viktigare. Vårt Öppna Fibernät är en viktig del av det moderna samhälle. Dessutom är optisk fiber en teknik som är energisnål, strålningsfri och framtidssäkrad. (Ordet optisk fiber är en förkortning av ordet fiberoptik och innebär att din data skickas med ljusets hastighet via vårt Öppna nät.)

Vårt delmål är att 90 % av befolkningen ska ha tillgång till bredband senast år 2020. Enligt vår fibernätsvision – Bredband till alla – strävar vi efter att ligga i framkant. Det innebär att vi nu ökar taken ytterligare fram till dess att utbyggnaden är klar och målet nått.

Idag har vi ett så kallat Öppet fibernät och vi samarbetar sedan flera år tillbaka med Telia som vår kommunikationsoperatör. Det betyder att vi står för infrastrukturen och att du som kund kan välja mellan ett 15-tal antal konkurrerande tjänsteleverantörer med marknadens vassaste utbud. De erbjuder surf i upp till 1000 Mbit/sek, telefoni, Tv och larmtjänster för övervakning av huset till trygghetshetslarm inom vård och omsorg. Du kan alltså själv välja leverantör baserat på dina behov av tjänster och hastighet. Besök gärna  www.bredbandswebben.se för aktuellt utbud och pris.

Intresserad av en fiberanslutning? Intresset för en fiberanslutning har aldrig varit så stort som nu och vi genomför kontinuerligt olika kundträffar i både större och mindre sammanhang. Vi arbetar så mycket vi orkar med att ansluta fastigheter och bostäder i kommunens tätorter såväl som på landsbygden. Bor du på landsbygden kontaktar du i första hand ditt område eller/bygdens fiberförening. Eller så kontakta du oss för mer information.

Bor du i villa i kommunens tätorter och önskar ansluta dig till vårt fibernät är du också välkommen att kontakta oss. Kanske är det just ditt område som står på tur. Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt kontaktar du i första hand din fastighetsvärd eller bostadsförening. Många av hushållen är idag redan anslutna till vårt Öppna Fibernät.

Har du inte möjlighet att få fiber från oss utan önskar ansluta dig till  ADSL eller VDSL, ber vi dig vänligen kontakta Telia Sonera.

 


  
Ueabappen
Ledningsanvisning