Enkelt att tanka

Tankkort -fordonsgasBiogas tankar du enkelt med ett kort. Du kan använda dig av Visakort, Mastercard, Volvokort, Svensk Biogas, Fordonsgaskort mfl.

Fordonsgasbranschen har från årskiftet 2014 gemensamt beslutat att försäljningen av fordonsgas ska ske i kronor per kilogram( kr/kg). Anledningarna till det är att det blir enklare att räkna ut pris per mil då bilens bränslemätare också visar kg. Vi anpassar oss också till övriga Europa där de flesta länder redan använder kg. Energiinnehållet av 1 kg biogas mostavarar ca 1,5 liter bensin. Priset för en full tank är samma som tidigare när mätningen gjordes i enheten kr/Nm3.

Priset på biogasen är dock fortfarande konkurrenskraftigt i förhållande till andra alternativ. Det gör att biogasen, förutom att det är miljövänligt, ger dig mer pengar i plånboken.

Här hittar du tankstället i Ulricehamn!

undefined
I Ulricehamn tankar du biogas på Strandgatan 37. Tankstället är vackert beläget vid Åsunden.

Vill du ha en förteckning över alla tankställen med fordonsgas i Sverige och utlandet kan kan du klicka på gasbilen.se

 

Miljövänliga bilmodellerMiljovanliga -bilar _100

Idag finns ca 20-talet bilmodeller på marknaden som drivs med fordonsgas i tanken. De flesta bilar är så kallade tvåvägsfordon, vilket innebär att de drivs med både biogas och bensin. Fördelen är att det finns en reservtank med bensin som automatiskt kopplas över när fordonsgasen tar slut.

Vill du läsa mer och vilka miljöbilsmodeller som finns på marknaden kan du bl.a läsa vidare på gasbilen.se

 

 

SL271045-enkelt -att -tanka


Miljotanken