Park

Inom parkverksamheten arbetar vi praktiskt med att göra vår närmiljö ännu bättre och miljövänligare. En stadsmiljö utan parker och blomster-planteringar gör ingen glad. Tänk vad mycket en liten vacker blomma kan göra för en i övrigt grå och trist dag. Den gläder med sina vackra former och färger och visar sig i olika skepnader under säsongen. Planterar vi tex många träd i parker och längs med gröna stråk blir lokalklimatet bättre. Trädens bladmassa tar upp partiklar från bilarnas avgaser. De träd som planteras nu blir "vuxna" först efter 30-40 år så det gäller att tänka långsiktigt. Som ett led i detta har vi nu tillsammans med kommunen tagit fram en trädvårdsplan för att få en status av våra träd i centralorten så att vi kan planera för framtiden. 

Vi brukar säga att våren börjar redan på hösten. Det låter kanske konstigt men under hösten sätter vi tusentals med tulpanlökar som ska stå i blom lagom till våren. I april sätter vi penséer och lagom till skolavslutningen kommer över 10 000 blommor att vara planterade. Vi sätter ut nyoljade bänkar i parker och busshållplatser och vi klipper ca 300 000 kvm gräs.

 2011maj _0344_lekparker

Inte nog med det, vi sköter och ansvarar för 16 lekplatser i centralorten och är dessutom behjälplig med ytterligare ett 40 tal i kommunen. En säker och trygg lekplats är en fantastisk mötesplats för både barn och vuxna.

Under sommaren rensar vi rabatter, tömmer soptunnor och sköter den dagliga städningen av gator och grönytor i centrum och längs strandpromenaden. Under vintern beskär vi träd och buskar och vid behov planteras nya.

Med andra ord, vi gör saker du inte tänker på men som ändå betyder så mycket för en trivsam miljö.